Συνεργασίες του Φροντιστηρίου Μ.Ε. «Περί Γνώσεως»

oikonomikosxolioΔράση Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Οικουμενικό Σχολείο Αθηνά
Το πρώτο Δωρεάν on-lineΔημοτικό Σχολείο

Ελεύθερη πρόσβαση σε 10.000 μαθήματα με διδασκαλία σε βίντεο και εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.

Τα μαθήματα ΦΥΣΙΚΗΣ (Ερευνώ και Ανακαλύπτω) της Ε΄ και Στ΄ Τάξης Δημοτικού έχουν την επιμέλεια του κου Γ.Φ.Σιώρη -Φυσικού,Συγγραφέα,Πτυχιούχου της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών.


arnosOnline Education Αρνός
Arnos site

 

 • Το Κέντρο Σπουδών ΑΡΝΟΣ ιδρύθηκε το έτος 1985, με αντικείμενο την παράδοση μαθημάτων σε φοιτητές ΑΕΙ, ΕΜΠ και ΤΕΙ και τις κατατακτήριες εξετάσεις από ΤΕΙ σε ΑΕΙ.
 • Ιδρυτής και Μέντοράς του είναι ο κ. Ιωάννης Κρόκος, Πολιτικός Μηχανικός και Μαθηματικός που διακατέχεται από αγάπη και μεράκι για την εκπαίδευση.
 • Το 1990 επεκτείναμε την εκπαιδευτική δράση μας και στον τομέα έκδοσης διδακτικών συγγραμμάτων, προς παροχή πρόσθετης βοήθειας στους φοιτητές θετικών και τεχνολογικών επιστημών.
 • Το 2000, με το όραμα της ενίσχυσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, εντάξαμε στο διδακτικό μας πλαίσιο την παράδοση μαθημάτων σε φοιτητές ΕΑΠ για την άμεση ενίσχυσή τους.
 • To 2003 δημιουργήσαμε τον πρώτο διαδικτυακό τόπο «octonia.com» με πάνω από 15.000 αρχεία με δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό και λυμένα θέματα εξετάσεων.
 • Το 2008 κατέστη δυνατή η παρακολούθηση μαθημάτων μέσω διαδικτύου και online πλατφόρμας, εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις και τα χρονικά όρια.
 • Το 2012 ο κος Γ. Φ. Σιώρης  ανοίγει τους εκπαιδευτικούς του ορίζοντες με τη δημιουργία  καινοτόμου εκπαιδευτικού υλικού για το Γυμνάσιο και το Λύκειο με την υπογραφή  Public School, σε μαθήματα Φυσικής.
 • Το 2013 δημιουργήθηκε το εκπαιδευτικό υλικό για το Οικουμενικό Σχολείο ΑΘΗΝΑ.
 • Το 2014 με την κοινωνική μας δράση συμβάλλουμε ενεργά και δυναμικά στην υποστήριξη μαθητών και οικογενειών που έχουν ανάγκη.
 • Στην πορεία στοχεύουμε να εξελιχθούμε ως το πρώτο δημιουργικό κέντρο on line εκπαίδευσης της χώρας.
 • Τον ΙΟΥΝΙΟ 2015 ξεκινά μια συνεργασία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΝΟΣ με το ‘’Περί Γνώσεως’’.

Όραμά μας να προσφέρουμε αλληλέγγυες εκπαιδευτικές λύσεις σε κάθε φοιτητή και μαθητή ανά το Πανελλήνιο.


enosithisikon

Ο Διευθυντής Θετικών Σπουδών του «Περί Γνώσεως» είναι τακτικό μέλος και συνεργάτης της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) από το 1984 έως και σήμερα. Το επίσημο site της Ένωσης είναι πλούσιο, πάντα ενημερωμένο σε εκπαιδευτικά θέματα καθώς και σε θέματα διδασκαλίας Φυσικής. Επισκεφθείτε το !!!


ergastirio2

Το Εργαστήριο Εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας στην Εκπαίδευση

Το Εργαστήριο Εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας στην Εκπαίδευση (EducationalApproaches to viRtual reality TecHnologies, EARTH lab) θεσμοθετήθηκε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις 15 Δεκεμβρίου 2000 με το Προεδρικό Διάταγμα 330.
Σκοπός του είναι η προώθηση της επιστημονικής έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση.
Η προσέγγιση και η στελέχωση του εργαστηρίου είναι διεπιστημονική.
Διευθυντής του Εργαστηρίου είναι ο
Dr. Αναστάσιος Μικρόπουλος, Καθηγητής Πληροφορικής στην Εκπαίδευση με Έμφαση τις Εικονικές Πραγματικότητες στη Διδασκαλία.


therina-sxolia

Το Παρράσιο Πάρκο

 Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Πελοποννήσου.

(The Parrhasian Heritage Park of the Peloponnesos)ή άποψη, υπέροχης φυσικής ομορφιάς και πλούσιων αρχαιολογικών τοπίων και στην ενθάρρυνση από την άλλη των τοπικών κοινωνιών να ζουν και να εργάζονται μέσα στο προστατευόμενο τοπίο. Ο αντικειμενικός στόχος αυτού του «ζωντανού πάρκου» είναι η ενίσχυση της διαχείρισης των φυσικών και πολιτιστικών πόρων, όπως και εκείνων που αντλούνται από τα τοπία του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, για δύο σκοπούς, τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και τη χρήση αυτών ως ουσιώδους τμήματος των τοπικών μέσων βιοπορισμού και της τοπικής παράδοσης. Επιτυχία για το πάρκο θα θεωρηθεί η ενίσχυση της περηφάνειας των ντόπιων κατοίκων και του αισθήματος της διαχείρισης. Επιπρόσθετα θα σημάνει τη στήριξη σε τρέχουσες πολιτιστικές δραστηριότητες, την αύξηση της οικονομικής δύναμης στην περιοχή καθώς και την προστασία όλων των πόρων, των φυσικών, αρχαιολογικών, εκείνων που προέρχονται από τα φυσικού κάλλους τοπία και των ψυχαγωγικών για τις επόμενες γενιές.

Η θεματική του πάρκου
Το Παρράσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα εκτείνεται από την Μεγαλόπολη μέχρι την αρχαία πόλη Λέπρεον.
Σκοπός της δημιουργίας του πάρκου, είναι να ενοποιήσει και να προστατέψει τα αρχαιολογικά μνημεία, καθώς στην περιοχή υπάρχουν επτά αρχαίες πόλεις και εννέα θυσιαστήρια. Μεταξύ αυτών:
– Τα ιερά του Πανός και του Απόλλωνος Παρρασίου στο Λύκαιο,
– ένα δεύτερο ιερό του Πανός στη Νέδα,
– το ιερό της Δέσποινας και της Δήμητρας,
– η πόλη της Λυκόσουρας,
– η Τραπεζούς, που ταυτίζεται με την πόλη που ανασκάφηκε στα    Κυπαρίσσια από την αρχαιολόγο, δρα Άννα Καραπαναγιώτου,
– η αρχαία Εϊρα,
– η αρχαία Μεγαλόπολη,
– οι ναοί της Αφροδίτης και της Άρτεμης στο Κοτίλι,
– ο ναός του Απόλλωνος Επικουρίου στις Βάσσες,
– ο ναός της Αθηνάς στη Φιγάλεια. 

Η ερευνητική ομάδα 
Στο Όρος Λύκαιο πραγματοποιούνται ανασκαφές από το 2003, στο πλαίσιο του προγράμματος «Συνεργασία». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ του Μουσείου της Πενσυλβανίας, του πανεπιστημίου της Αριζόνα και της εφορίας αρχαιοτήτων της Τρίπολης, υπό την αιγίδα της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, που έχει και την ευθύνη όλων των ανασκαφών αμερικανών αρχαιολόγων στην Ελλάδα.
Όπως ανέφερε ο καθηγητής Romano «Το πρόγραμμα «Συνεργασία» περιλαμβάνει τα πάντα: από τοπογραφικές, αρχιτεκτονικές, γεωλογικές και γεωφυσικές έρευνες, μέχρι τις ανασκαφές, την καταγραφή των ευρημάτων και την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων».
Η ιδέα του πάρκου, όπως επισημαίνει ο αρχαιολόγος, έχει βρει την ένθερμη υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας και όλοι μαζί τώρα προσπαθούν να συντονίσουν τις ενέργειες τους για να γίνει το όραμα πραγματικότητα. Στόχος είναι το πάρκο να αναγνωριστεί διεθνώς από την Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO.

Ο  Γιώργος Φ. Σιώρης είναι τακτικό μέλος του Σωματείου υποστήριξης του Παρράσιου πάρκου, που πρόεδρός του είναι ο Βασταίος πολιτικός μηχανικός Φώτης Ζώης.-


Οι μικροί μας μαθητές θα ενθουσιαστούν με τη συνεργασία του «Περί Γνώσεως» με το

piramata1

piramata2

Το Μουσείο Πειραμάτων το διευθύνει η κα Στέλλα Φραγκούλη, οικογενειακή φίλη, σπουδαία επιστήμων που υπήρξε και άριστη μαθήτριά μου στη Φυσική όταν έδινε εξετάσεις εισαγωγής. ΓΦΣ


Ο Σύλλογος Ισαραίων «O Άγιος Νικόλαος» 

O Σύλλογος των εν Αθήναις και απανταχού ΙΣΑΡΑΙΩΝ » Ο Άγιος Νικόλαος » ,είναι ένα πατριωτικό σωματείο ηλικίας πάνω από 80 χρόνια που διοικείται από αιρετό Δ.Σ. Από το 2012 και μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας του ιστορικού Συλλόγου είναι ο κος Γ.Φ.Σιώρης και

πρόεδρος  για πολλά χρόνια  ο Δημήτρης Σιώρης επαγγελματίας στο Παγκράτι .
Η συνεργασία του «Περί Γνώσεως» θα ενσωματώνει θέματα σχετικά με τη δράση του
Συλλόγου (Έργα στο χωριό, Εκδηλώσεις, Κοινωνικά, Θέματα Πολιτισμού-Ιστορίας και Παράδοσης). Θα διοργανωθούν εκδρομές για τους μαθητές και γονείς στο παραδοσιακό Ίσαρι…